maanantai 9. toukokuuta 2011

Radda ♥

Viimeinen päivä elokuuta 2008 kadulle syntyi kulkukoira Evan pennut. Eva synnytti 2 hienoa pentua. Pennut ja emo löydettiin ja tuotiin Kodittomat Koirat ry. tarhoille. Poikapentu nimettiin Fritsiksi ja tyttöpentu Raddaksi. Puoli vuotta Radda etsi omaa kotia muutaman nettisivuston kautta. Tammikuussa 2009 tutkin löytöeläintalojen sivuja, ja katselin koiria Venäjältä.Silmiini pisti nuori narttukoira, sopivan kokoinen ja ikäinen.
Täytimme kotiselvityslomakkeen ja saimme sähköpostia, että Radda sopi perheeseemme.

 Luovutussopimukset täytettiin ja sovittiin, että me isän kanssa haetaan koira Vaalimaalta, Suomen ja Venäjän rajalta. Viimein tuli hakupäivä ja ajoimme viisi tuntia Vaalimaalle. Paikan päällä odottelimme n. kaksi tuntia, kunnes kaikkien koirien passit oli tarkistettu ja koirat pääsivät rajan yli. Ensin luulimme, että yksi tuoliin odottelemaan sidottu pentu oli Radda, pentu oli ihana, mutta se oli Barbara, eikä Radda. Vähän aikaa sen jälkeen liukuovista raahattiin pieni vastaanhangotteleva koira, nainen kyllästyi raahaamaan pentua, nosti sen ylös ja huusi: "Radda!". Menimme naisen luokse ja otin Raddan syliin ja tarhan omistaja otti meistä kuvan.

Jouduimme odottelemaan tulliasemalla vielä n. 3h, koska eläinlääkäri tarkasti vielä kaikkien koirien kunnon, ja sirun. Sitten pääsimme vihdoin lähtemään.

Kotimatka sujui hyvin. Pari kertaa Radda pissatettiin ja muun matkan se lepäili viltillä takapenkillä.

Nyt 3.4 Meille Raddan kanssa on kerääntynyt yhteistä matkaa 2 vuotta. Sitä juhlittiin herkkuruoalla maksalaatikolla, johon oli sekoitettu keitettyä munuaista ja nakkeja. :) Syksyllä vauva täyttää jo 3 vuotta. Pikkuprinsessamme rakastaa mökkeilyä, vapaana juoksemista ja ruokaa :D Radda rakastaa lenkkeilyä ja koirakavereita, ja parhaan ystävän titteliä kansaa viisivuotias Irlanninterrieriuros Aslan, eli Asku.

Tällä hetkellä harrastamme Raddan kanssa TOKOa, eli tottelevaisuuskoulutusta, ja Raddan mielestä se on hauskaa, varsinkin kun on hyvät eväät mukana (pallo ja munuaista). TOKOssa vahvuuksiamme on nopea luoksetulomme, ja paikallaanmakuu. Kontaktimme on parantunut huomattavasti Raddan tulosta. Kisauramme ei varmaan koskaan tule olemaan kovin loistelias Raddan taustan vuoksi, vaan harrastamme tätä ihan harrastamisen vuoksi :)


4 kommenttia:

  1. Hyvin kuvailtuu ja omaperäst tekstii, radda o ihuna :D t. osku

    VastaaPoista
  2. söpö Radda <3 paljon tietoa raddasta ja sen elämästä ! t. liisa :)

    VastaaPoista
  3. ihunaiset kuvat ja hyvi tekstiiki <3 <3 8_)

    VastaaPoista
  4. Hienot kuvat ja paljon tekstiä. Ihanat kuvat<3

    VastaaPoista