perjantai 29. huhtikuuta 2011

Ratsastus - ei pelkureillle ;)


Ratsastus - ei pelkureille

Kaikki ratsastusta harrastavat- (ja harrastaneet) tietävät, että aina ei onnistu, vaan hevosten kanssa sattuu ja tapahtuu. Ihmiset lukevat lehdistä ratsastusonnettomuuksista ja eivät päästä lapsiaan ratsastamaan. Hevoset voivat aina pelästyä jotain ja aiheuttaa tahtomattaan onnettomuuden ratsastajan tippuessa
  
Suuri osa hevosonnettomuuksista tapahtuu esteillä, kun hevonen esim. kieltää esteen eli pysähtyy juuri ennen estettä, ja usein ratsastaja tippuu esteen toiselle puolelle. Tottakai on myös itsepäisiä poneja, shettiksiä esim. jotka itsepäisyyttään pukittelevat, mutta usein unohdetaan, varsinkin jos poni on yleensäkin pukitteleva ja itsepäinen, että sitä voi sattua tai se voi olla jollain tapaa sairas. 
 
Muistan yhden ponin ensimmäiseltä tallilta, jossa kävin, se ei pukitellut, mutta se kaahasi. Muistan kun ratsastuksenopettajani naureskeli toiselle mitä tapahtuisi, jos kys. ponille otettaisiin raippa. Noin vuoden päästä vaihdoin toiselle tallille, ja "kaahariponi" oli myytävänä ja tuli nykyiselle tallilleni siksi aikaa, kunnes uusi koti löydettäisiin, uudella tallilla huomattiin, että ponin silloinen satula oli aivan liian pieni, ja se keräsi nestettä ponin lapaan, jonka vuoksi poni ns. "juoksi kipua karkuun". Poni löysi pian uuden omistajan, ja sai tallipaikan ratsastuskoululta, jolla kävin. Nykyään näen ponia tallilla melkein joka viikko, ja poni on tosi rento, mutta silti reipas. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti